Mind azt mondják, jó üzlet az egészségipar, kifundálni-legyártani-eladni a millió féle vackot, amitől majd elmúlik a köröm-és hüvelygombád (a férfiaké is), ami által újra felfedezed a porcerőd, minek segítségével úgy meredezik a fütyülőd, mint egy villanypózna, és a többi...

És a többi...

Na szóval, vágjunk is a kezdjünk bele! 

Alapvetően egyetértek "minddel", én is így látom a dolgot, bár szerény személyem már jó ideje nem potyogtatott semmi értékeset a pirulagyárak malacperselyébe. Most pedig, hogy egy kicsit szégyelljem is magam - és mindenki, aki hasonló, cipőben - nézzük ezt úgy, hogy gyakorlatilag hasznossági szintem a társadalom számára visszaesett egy atomnyit: ennyivel is kevesebb a közösbe, nem lendítek a GDP soha meg nem álló lenkerekén sem, jaj!

Igyekszem saját magam orvosa lenni, így mondjuk eléggé viccesen mutat egy végbéltükrözés, viszont olcsóbb, de viszont (sic!) még egyszerűbb és kényelmesebb is.

Most kaptuk a hírt, hogy néha egy-egy Aszpirin, meg C-vitamin tabletta azért mégis, köszönjük! 

Egészségessé válni/lenni/maradni veszélyes szakma, hiszen - mivel tíz emberből kétszer ötnek valamilyen kisebb-nagyobb nyavalyája - a szerencsétlen így körön kívül kerül, kigurul a halmazból, és nincsen másik. Légüres tér, nullpont. 

Hát csoda-e, hogy az emberek többsége inkább kihord egy gyomorfekélyt, vagy óvatos, de elégedett sóhajjal konstatálja, hogy magas a vérnyomása? 

Legutóbb éppen az amúgy roppant egészséges sport tolt be majdnem az orvosi rendelő ajtaján: fociztam, és ugrás közben a bokám látott valami érdekesebbet a pálya mellett, és arra fordult.

Annyira érdekeset, hogy úgy is maradt. 

Leérkezésnél a hang volt egyből gyanús, hiszen ha csak az ember alá nem szalad be egy csiga vagy csomag kukoricapehely, nem hall reccsenést. 

Másnapra úgy nézett ki a bokám, mint egy kígyó, ami öt perce nem vett levegőt. Kábé.

Nem mentem azonban orvoshoz sem, lévén az angol orvosok amúgy is egyszerűen működnek, mint a hentesbárd: erre a bajra X, arra "sajnos fogalmam sincsen", amarra pedig jó lesz az X is. A kivétel(ek)nek persze itt is tisztelet, és egy millió font pénzjutalom, tízpennysekben.

Csak nehogy elolvassák ezt a bejegyzést!