Nem szeretnék sokat szövegelni, ennek a posztnak most nem ez a lényege, csapjunk is bele tehát! Mivel épp 25 éve már, hogy elkezdődtek a felejthetetlen, kihagyhatatlan és nem utolsósorban emlékezetes 90-es évek, ezen poszttal, illetve remélhetőleg majd posztokkal szeretnék megemlékezni eme szép korszakról.

Mi is volt 25 éve a leghallgatottabb 20 zene? Ebben segít nekünk az akkori MTV European Top 20, ezúttal nem a Braun (léteznek még...?), hanem az én támogatásommal. Az egyszerűség kedvéért, na és a helyhiány miatt ezúttal a 20.-tól a 11. pozícióig szedtem össze a számokat, a "top topja" pedig majd jövő héten.

Több előadó ismeretlen lehet már ennyi év távlatából, hogy őszinte legyek, jelen sorok írója is így van vele. Hiszen 1990-ben még épp csak az 5. életévét dagasztotta... Hogy legyen némi analógia az akkor és most között, volt nekünk már Band Aid-ünk 25 éve is. Na meg Richard Marx-unk (bár mi még épp csak elkezdtük lerázni a névrokonát) és szuperszexi Belinda Carlisle-unk (tényleg az volt, meg kell hagyni). Valamint egy német banda száma, ami bármely, szabadon választott évtizedben kínos lett volna, mégis bekerült valahogy a Top 20-ba...Kisiklott viszont a listáról többek közt Tina Turner a Steamy Windows-al, a Roxette és Kylie Minogue (nem sajnáltuk, és még most sem). Az első két szám pedig...az egyik egyértelmű, erre mindenki emlékszik abból az évből, aki már némileg szobatiszta volt, de (most vakarom a fülem tövét erősen) a vonatkozó együttes másik számát én életemben nem hallottam! Elég azonban a szövegelésből, induljon a visszaszámlálás!

 

 

 

20. Sydney Youngblood - If only I could

 

 

19. Richard Marx - Angelia

 

18. Band Aid II - Do they know it's Christmas?

 

17. Münchner Freiheit - Verlieben verlieren

 

16. Belinda Carlisle - Leave a light on

 

15. Jason Donovan - When you come back to me

 

14. Jive Bunny - That's what I like

 

13. Tanita Tikaram - We almost got it together

 

12. Kaoma - Lambada

 

11. Kaoma - Dancando Lambada